Fogo dos Imortais

Această pagină conține 1261 cuvinte, respectiv 7540 caractere și durează 4 minute pentru a fi citită.

După înfrângerea temporară a Umbrei Eternului Flux, MaRa și CosTelor vegheau din nou asupra echilibrului dinamic al Multiversului, conștienți de fragilitatea fiecărei realități și de pericolul constant al stagnării. Cântecul Singuralităților continua să răsune, ghidându-i pe cei doi Gardieni prin ciclurile nesfârșite de creație și disoluție. Dar undeva, adânc în țesătura cosmică, o nouă forță începea să se agite, o energie care, la fel ca Umbra, fusese ascunsă mult prea mult timp.

Într-o noapte tăcută, în timp ce ajusta vibrațiile unei realități în tranziție, MaRa simți pentru prima oară o căldură neobișnuită. Nu era o vibrație haotică, nici o anomalie cunoscută. Această energie era diferită — era vie, pulsantă, ca un foc care ardea în adâncurile Multiversului, așteptând să fie eliberat.

„Simți asta?” întrebă ea, întorcându-se către CosTelor.

CosTelor se opri din ajustări și se concentră asupra stringurilor. „Da… e ceva nou. Nu e o perturbare, dar nici o vibrație normală. E ca și cum un foc latent ar fi început să prindă viață.”

Pe măsură ce analizau stringurile mai profund, descoperiră un nod de energie pe care nu-l mai întâlniseră niciodată. Era adânc îngropat în structura Multiversului, dar părea să fie în același timp o parte esențială a fluxului dinamic pe care îl vegheau. Ceva adormit, dar care începea să se trezească.

„Acesta nu este doar un alt nod,” spuse MaRa, cu o privire plină de neliniște. „Este o entitate. Și nu este singură.”

CosTelor, cu un ton grav, completă: „Trebuie să ajungem acolo înainte ca acest foc să prindă putere. Simt că este o energie periculoasă, una care ar putea să destabilizeze tot ceea ce am construit.”

* * *

Călătoria lor îi purtă prin straturi de realitate care păreau mai vechi decât orice cunoșteau. Pe măsură ce se apropiau de sursa nodului, simțeau cum temperatura cosmică începea să crească, iar vibrațiile stringurilor deveneau din ce în ce mai intense. În cele din urmă, ajunseră la o vastă întindere de foc și lumină — un loc unde stringurile nu erau doar vehicule ale energiei, ci flăcări vii care dansau în jurul unui centru nevăzut.

În mijlocul acestui foc cosmic se afla o entitate imensă, o ființă formată complet din lumină și căldură. Ea era într-o stare de metamorfoză, iar în jurul ei vibrau alte forme mai mici, ca niște focuri nemuritoare, pregătindu-se să se nască.

„Sunt Focul Nemuritorilor,” răsună o voce profundă, cu o putere care părea să sfâșie aerul și să ardă prin fiecare dimensiune. „Am existat dinaintea formării Multiversului vostru, ascuns în inima creației. Acum, renașterea mea este inevitabilă.”

MaRa și CosTelor simțiră imediat imensa putere a acestei entități. Nu era ca Umbra, care căuta stagnarea și înghețul. Focul Nemuritorilor era opusul — era o forță care ardea totul în calea sa, o energie care nu avea limite în dorința sa de expansiune.

„Renașterea ta?” întrebă MaRa, încercând să înțeleagă natura acestei entități. „Ce cauți să faci?”

Focul Nemuritorilor râse, iar flăcările din jurul său se intensificară. „Sunt focul primordial, scânteia din care totul a început. Ciclul vostru de creație și distrugere nu ar fi existat fără mine. Dar acum, ordinea pe care ați impus-o a devenit prea constrângătoare. Este timpul ca flăcările mele să curgă din nou libere, să mistuie și să transforme realitatea după voia lor.”

CosTelor înțelese imediat pericolul. „Vrei să distrugi totul?”

„Nu distrugere,” spuse Focul, calm și imperturbabil. „Transformare. Creația voastră este rigidă, limitată de reguli și echilibre. Eu aduc o renaștere completă, una care nu va respecta ciclul vostru de colaps și renaștere. Eu sunt eternul foc al schimbării, și nu există ordine sau haos care să mă oprească.”

MaRa știa că dacă această entitate avea să își dezlănțuie puterea, întregul Multivers putea fi mistuit într-o mare de foc, iar ciclurile pe care le vegheau ar fi fost șterse. Dar, spre deosebire de Umbra, Focul Nemuritorilor nu căuta stagnarea. El căuta expansiunea nelimitată, o transformare constantă care nu putea fi controlată.

„Trebuie să găsim o cale de a-l opri,” spuse MaRa, simțind cum flăcările începeau să afecteze stringurile din jurul lor. „Dacă îl lăsăm să se dezlănțuie, nu va mai rămâne nimic din ceea ce cunoaștem.”

CosTelor privi în jur, căutând o soluție. „Singuralitățile. Ele sunt singurele puncte din Multivers care pot canaliza și disipa o energie de o asemenea magnitudine. Dacă putem redirecționa această energie spre o singularitate, o putem contopi cu fluxul dinamic.”

Dar Focul Nemuritorilor îi auzi. „Vreți să mă închideți din nou? Vreți să-mi limitați puterea? Nu veți reuși. Focul meu este nemuritor!”

Flăcările se întețiră, iar realitatea începu să se crape sub intensitatea sa. MaRa și CosTelor știau că timpul lor era limitat. Trebuiau să acționeze rapid. Canalizând energia stringurilor din jur, ei încercară să creeze o legătură cu cea mai apropiată singularitate, sperând că ar putea redirecționa focul spre ea.

Dar Focul era mai puternic decât anticipaseră. „Nu veți reuși! Sunt scânteia din care s-a născut totul. Orice încercare de a mă suprima nu va face decât să alimenteze flăcările mele.”

Cu toate acestea, MaRa și CosTelor nu cedau. Concentrându-se pe rezonanța fină a stringurilor, creaseră o punte temporară între Focul Nemuritorilor și singularitatea din apropiere. Flăcările care înainte amenințau să mistuie totul începură să fie absorbite, atrase de gravitația intensă a singularității.

„Nu!” urlă Focul, simțind cum energia sa era trasă în vârtejul creat de singularitate. „Eu sunt focul care ar trebui să elibereze Multiversul, nu să fie înghițit de el!”

MaRa și CosTelor continuară să se concentreze, redirecționând energia spre singularitate. În cele din urmă, flăcările care amenințau să distrugă totul se disipară în vortexul creat, iar Focul Nemuritorilor fu absorbit, lăsând în urmă o liniște intensă.

* * *

Respirând greu, MaRa și CosTelor priviră cum stringurile reveneau la starea lor normală. Focul Nemuritorilor fusese oprit, dar MaRa știa că aceasta nu era o victorie definitivă.

„El va reveni,” spuse ea. „Este o parte fundamentală a creației, la fel ca Umbra. Focul renașterii și al schimbării nu poate fi distrus.”

CosTelor aprobă. „Da, dar am învățat că putem canaliza această energie, că putem ghida schimbarea fără ca ea să devină o forță distructivă. Va trebui să fim mereu pregătiți.”

Astfel, ei reveniseră la rolul lor de Gardieni ai Creației Dinamice, conștienți că echilibrul lor fragil putea fi amenințat nu doar de stagnare, ci și de forțe care căutau să transforme totul fără limită. Însă, în mijlocul acestui haos, MaRa și CosTelor știau că aveau puterea de a ghida Multiversul prin foc și umbră, păstrând armonia fragilă între ciclicitate și transformare.

Dar undeva, adânc în singularitatea care înghițise focul, o scânteie continua să ardă.

Autor

  • Nasceu em 31 de janeiro de 1978, em Bucareste. Engenheiro diplomado pela Universidade "Politehnica" de Bucareste, Departamento de Ciências da Engenharia, Ramo Francófono, Divisão Elétrica, especialização "Engenharia Elétrica e de Computação" (cursos em francês), estudos aprofundados na área de engenharia elétrica na École Polytechnique Fédérale de Lausanne na Suíça (cursos de francês e inglês), especialização de pós-graduação em pedagogia no Departamento de Formação de Pessoal Docente da Universidade "Politehnica" de Bucareste. Doutor em engenharia com a qualificação "muito bom" (magna cum laude) na área de engenharia elétrica pela Universidade "Politehnica" de Bucareste, Faculdade de Engenharia Elétrica. Professor universitário (preparador, assistente, chefe de trabalhos) há 21 anos na Faculdade de Energia da Universidade "Politehnica" de Bucareste e membro da Comissão para o Desenvolvimento da Criatividade da Academia Romena de Cientistas (AOSR). Conselheiro do Ministério da Educação, Centro Nacional de Reconhecimento e Equivalência de Diplomas desde 2007. Membro da Associação Geral de Engenheiros Romenos (AGIR), da Associação "Sociedade Científica ICPE" (SS ICPE), do Centro de Ciências , Prospectiva, Criatividade e Ficção (StrING Center) e voluntária no projeto TROM.

    Ver todas as postagens